Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( δήλωση μαρίας καταβάτη ) 

Δήλωση Μαρίας Καταβάτη

Έντονα αντέδρασε η 24χρονη Μαρία Καταβάτη στις δηλώσεις του βουλευτή Χαλκιδικής, Βαρσάμη Γιοβανούδα. Η κ. Καταβάτη -σύμφωνα με τον βουλευτή είχαν ερωτικές σχέσεις- κατηγορεί τον Βαρσάμη Γιοβανούδα ότι κατέθεσε χθες στη Βουλή επιστολές και στοιχεία με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος της και απειλεί με νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της κ. Καταβάτη έχει ως εξής:

"Σήμερα πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ δηλώσεις και σύντομα αποσπάσματα της γραπτής απολογίας του βουλευτή Χαλκιδικής, Βαρσάμη Γιοβανούδα, προς την επιτροπή Δκαιοσύνης της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε αίτηση άρσης της ασυλίας του.

"Δε γνωρίζω ακριβώς για ποια από τις δύο προκαταρκτικές δικογραφίες ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή.

"Απέφυγα μέχρι σήμερα να μιλήσω, εμπιστευόμενη τη Δικαιοσύνη και την κρίση της αρμόδιας επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου.

"Δυστυχώς, όμως, ο κ. Β. Γιοβανούδας, χρησιμοποιώντας το ψεύδος και τη συκοφαντία, συνεχίζει να με βλάπτει ως γυναίκα, ως άνθρωπο και Ελληνίδα πολίτη, βλάπτοντας ταυτόχρονα και τους θεσμούς που κλήθηκε με όρκο να υπηρετήσει.

"Όσα σε βάρος μου καταμαρτυρεί ο κ. βουλευτής, είναι ασύστολα ψεύδη και απροκάλυπτες συκοφαντίες. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, όπως επίσης το γνωρίζει μεγάλος αριθμός συναδέλφων του και φυσικά το αντιλαμβάνεται κάθε μέσος λογικός άνθρωπος. Ο κ. Β. Γιοβανούδας, αντί της μεταμέλειας και της συγγνώμης, επέλεξε το δρόμο του ψεύδους και της συκοφαντίας. Κατέθεσε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έγκληση σε βάρος μου με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο και μοίρασε σε βουλευτές και στα ΜΜΕ επιστολή επίσης με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο.

"Σύντομα θα απαντήσω με την απολογία μου στην έγκλησή του και με έγκλησή μου σε βάρος του. Και στις δύο περιπτώσεις θα καταθέσω στη Δικαιοσύνη πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, από τα οποία θα καταδειχθεί η αλήθεια και θα καλέσω για να καταθέσουν μάρτυρες, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια και φυσικά δεν θα την αρνηθούν".