Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( υπέρ αποτέφρωσης των νεκρών ) 

ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΛΗΝ ΚΚΕ

Υπέρ αποτέφρωσης των νεκρών

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, προτείνουν με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και υπογράφεται από 13 βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας "πολλά θρησκευτικά δόγματα και εκκλησίες επιτρέπουν την καύση των νεκρών, αλλά λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου, αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα".

Ειδικότερα οι βουλευτές προτείνουν να τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτέφρωση η ανεπιφύλακτη και χωρίς όρους και αιρέσεις ρητή δήλωση του ίδιου, όσο ζει προς το δήμο στον οποίο έχει μόνιμη κατοικία ή με διαθήκη του.

Στην περίπτωση των ανηλίκων η δήλωση γίνεται και από τους δύο γονείς ή από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα, ενώ στην περίπτωση των αγάμων οι πιο κοντινοί συγγενείς.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Π. Σγουρίδης, Λ. Αποστολίδης, Ν. Αλευράς, Γ. Ανωμερίτης, Στ. Μανίκας, Μ. Σταυράκης, Θ. Στάθης (ΠΑΣΟΚ), Μ. Έβερτ, Π. Λουκάκος (ΝΔ), Φ. Κουβέλης, Αν. Λουλέ, Σπ. Δανέλλης (ΣΥΝ) και Γ. Ρόκος (ΔΗΚΚΙ).