Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( "ο ανασχηματισμός έρχεται σύντομα" :: 22/1/2006 19:47:12) 

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

"Ο ανασχηματισμός έρχεται σύντομα"

Ο ανασχηματισμός θα γίνει πολύ σύντομα εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου. "Ο ανασχηματισμός είναι ευθύνη αποκλειστική του πρωθυπουργού", σημείωσε και υπογράμμισε πως "ο ίδιος δύο χρόνια μετά τις εκλογές γνωρίζει καλά πού πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, όπως και έχει σαφή εικόνα και έχει αξιολογήσει τις επιδόσεις όλων. Ο ανασχηματισμός θα γίνει και πιστεύω πολύ σύντομα".

Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ επισήμανε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στα της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας τη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ 2012. "Το 2012 γιορτάζουμε 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας από τους Τούρκους το 1912. Πιστεύω, λοιπόν, ότι πρέπει να γιορτάσει αυτά τα 100 χρόνια ελευθερίας η Θεσσαλονίκη μας με μια μεγάλη διοργάνωση. Να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διοργάνωση της μεγάλης Διεθνούς Εκθέσεως EXPO 2012. Καταθέτω, λοιπόν, την πρότασή μου και ζητώ από τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσουν την προετοιμασία για μια πετυχημένη διεκδίκηση της EXPO". Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Τάσος Σπηλιόπουλος. Γιάννης Ιωαννίδης, Στέλιος Παπαθεμελής, Δημήτρης Γαλαμάτης, Αλέκος Δερμετζόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης και Αντώνης Καρπούζας, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και δήμαρχοι του νομού.

Β.Π.