Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οι κομμουνιστές απορρίπτουν πάλι τον κιριγένκο ) 

ΡΩΣΙΑ

Οι κομμουνιστές απορρίπτουν πάλι τον Κιριγένκο

Εντείνεται η κρίση μεταξύ των αριστερών κομμάτων της ρωσικής Κάτω Βουλής και του προέδρου Γέλτσιν σχετικά με την υποψηφιότητα του Σεργκέι Κιριγένκο για την πρωθυπουργία της χώρας. Το Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο, που απαρτίζεται από τους κομμουνιστές και τους συμμάχους του στη Ντούμα, αποφάσισε χθες να καταψηφίσει και στη δεύτερη ψηφοφορία, της ερχόμενης Παρασκευής, τον εκλεκτό του Ρώσου προέδρου χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως ακατάλληλο.

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αναμένεται να οξύνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του Μπορίς Γέλτσιν με τη Ντούμα και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στις πολιτικές εξελίξεις όσο και στη δοκιμαζόμενη ρωσική οικονομία. Σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα, εάν η Κάτω Βουλή αρνηθεί τρεις φορές να περιβάλει με την εμπιστοσύνη της τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της χώρας διαλύει τη Ντούμα και προκηρύσσει κοινοβουλευτικές εκλογές. Δεδομένου ότι ο κ. Γέλτσιν έχει τονίσει επανειλημμένως πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει ως προς την υποψηφιότητα Κιριγένκο, το ενδεχόμενο των εκλογών διαφαίνεται πλέον πολύ πιθανό.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βίκτορ Κλίμα, κατά την άφιξή του στις 16 Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ. Η Αυστρία διαδέχεται σήμερα τη Βρετανία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.