Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( διαξιφισμοί για τα νοσοκομεία την ώρα του συνταξιοδοτικού ) 

Διαξιφισμοί για τα νοσοκομεία την ώρα του συνταξιοδοτικού

Εντονότατη αντιπαράθεση με αφορμή το ζήτημα των μάνατζερ στα νοσοκομεία και της "Ολύμπικ Κέτεριγκ" σημειώθηκε χθες στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου.

"Η διάταξη που περνάτε στο νομοσχέδιο θα προκαλέσει δεινά", προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δ. Σιούφας, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Σούρλας απέδωσε το βαρύτατο χαρακτηρισμό της "πολιτικής σχιζοφρένειας". Ο βουλευτής της ΝΔ Ε. Παπανικολάου τόνισε ότι η κυβέρνηση "αφήνει ανεξέλεγκτες τις προμήθειες και συντηρεί τον κομματικό της στρατό στις διοικήσεις των νοσοκομείων".

Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια για διορισμό των μάνατζερ στα νοσοκομεία δε στέφθηκε από επιτυχία, αλλά απέδωσε αυτή την αποτυχία ακριβώς στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τους καλύτερους. Αμφισβήτησε πάντως ο ίδιος ο υφυπουργός την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, το υψηλό κόστος του ΕΣΥ, και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική διαχείριση.

Στο θέμα των προμηθειών των νοσοκομείων επέμεινε ο κ. Παπανικολάου. Ο βουλευτής απηύθυνε το ερώτημα: "Έχετε ελέγξει γιατί ένα λαπαροσκοπικό μηχάνημα κοστίζει 330.000 δρχ. σε δημόσιο νοσοκομείο και μόνο 150.000 δρχ. σε ιδιωτικό" και πρόσθεσε: "Γνωρίζετε γιατί προμηθευόμαστε γάζες από τη Γαλλία και σύριγγες από την Τουρκία;".

Σε ότι αφορά την "Ολύμπικ Κέτεριγκ", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε αιχμές λέγοντας: "Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η κυβέρνηση δείχνει εύνοια στη συγκεκριμένη εταιρία, που αποτελεί χώρο διαφθοράς".