Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( συναντήσεις με ξένους διπλωμάτες για τον υμαθ ) 

υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, με τον Άγγλο πρέσβη.

Συναντήσεις με ξένους διπλωμάτες για τον ΥΜΑΘ

Θέματα οικονομικής συνεργασίας της Βόρειας Ελλάδας με την Αγγλία και τη Γαλλία συζήτησε χθες ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, με Άγγλους και Γάλλους διπλωμάτες, σε χωριστές συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγκριώτης δέχτηκε τον επιτετραμμένο της Βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Peter Miller, συνοδευόμενο από τον γενικό Βρετανό πρόξενο, Γεώργιο Δούκα, με τους οποίους συζήτησε για τους στόχους της οικονομικής παρουσίας της Βρετανίας και των βρετανικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας.

Στο Γάλλο πρέσβη στην Ελλάδα, Bernard Kessedjian, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη επ' ευκαιρία της παρουσίασης του Μετρό, και το γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Pierre Voillery, ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε τις απόψεις του για τη στάση της Γαλλίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Kessedjian απάντησε ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι η πόρτα της Ευρώπης είναι ανοιχτή στην Τουρκία, προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή.