Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στις... καλένδες νομοσχέδιο περί ελέγχου των γκάλοπ ) 

Στις… καλένδες νομοσχέδιο περί ελέγχου των γκάλοπ

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ξέφυγε σαν το χέλι αρνούμενη να βάλει τάξη και να ελέγξει τις δημοσκοπήσεις θεσπίζοντας νομοθετικό πλαίσιο. Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη απέφυγε να δεσμευθεί σχετικά με το χρόνο που θα φέρει νομοσχέδιο για τον έλεγχο των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

"Όταν απορρίψατε την πρόταση νόμου της ΝΔ", υπενθύμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, "είχατε δεσμευθεί ότι εντός 6μήνου θα φέρετε σχέδιο νόμου στη Βουλή". Υπενθύμισε ακόμα ότι ο ίδιος ο Σύνδεσμος των εταιρειών αυτών ζητά από την κυβέρνηση νομοθετικό πλαίσιο γιατί δεν τηρούνται κανόνες δεοντολογίας και η κυβέρνηση ολιγωρεί.

"Τι σας φοβίζει, κ. υπουργέ", ρώτησε ο βουλευτής τον υπουργό, "και δεν προχωρείτε σ' αυτή τη ρύθμιση, πολύ περισσότερο τώρα που έρχονται οι εκλογές;"

Ο κ. Ρέππας είπε ότι έχει απευθύνει επιστολή στις εταιρείες δημοσκοπήσεων με την οποία ζητά τις προτάσεις τους για να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Κεφαλογιάννη και συμφωνεί ότι "τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να αναχθούν σε υπέρτατη αλήθεια". Αρνήθηκε όμως να συμφωνήσει μαζί του στη διαπίστωση ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μπορούν να χειραγωγούν, να κατευθύνουν και να ακυρώνουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του.