Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( μύδροι της νδ κατά σημίτη στη συζήτηση για τους s300 ) 

Μύδροι της ΝΔ κατά Σημίτη στη συζήτηση για τους S300

Τη ρήση "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" του Ανδρέα Παπανδρέου αναγκάστηκε να υπενθυμίσει ο Γ. Σιούφας στον Κ. Σημίτη χθες στη Βουλή!

Το ξεχάσατε κ. πρωθυπουργέ, του θύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και του καταλόγισε "υποχωρητικότητα, στενοκεφαλιά" και μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα "περιορισμένης κυριαρχίας".

Είστε κυβέρνηση μικρής συνεισφοράς και μεγάλων κινδύνων, είπε ο κ. Σιούφας και του καταλόγισε ότι τελεί "σε διατεταγμένη αποστολή".

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Σιούφα αφορούσε το θέμα των πυραύλων S-300 και έγινε αφορμή να προκληθεί οξύτητα στο κοινοβούλιο.

"Η ΝΔ δεν ανέχεται τη στάση σας" δήλωσε ο κ. Σιούφας. Και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα εξαντλήσει όλες τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες που διαθέτει.

Ο κ. Σημίτης προσπάθησε να αντεπιτεθεί και καταλόγισε στον Γ.Σιούφα ότι για λόγους μικροκομματικής εκμετάλλευσης και εντυπώσεων προσπαθεί να επικρίνει την κυβέρνηση της Κύπρου ότι υπακούει σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. "Δεν είστε περισσότερο πατριώτες εσείς από όλους τους άλλους" του απήντησε.

"Γιατί αρνείστε την εθνική συνεννόηση; Τι φοβάστε;" ανταπάντησε ο κ. Σιούφας χωρίς όμως να λάβει απάντηση.