Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( κ. σημίτης: μεταρρύθμιση στην παιδεία με κάθε κόστος ) 

Κ. Σημίτης: Μεταρρύθμιση στην παιδεία με κάθε κόστος

Εμμένει στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αγνοώντας τις αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αρνούμενος για μία ακόμη φορά την πρόταση της ΝΔ για εθνική συνεννόηση στην παιδεία και αδιαφορώντας για την προειδοποίηση Σιούφα, ότι κινδυνεύει να μεταβληθεί σε "πτωχό και αγράμματο συγγενή των Ευρωπαίων".

Απαντώντας στην "ώρα του πρωθυπουργού" στο βουλευτή της ΝΔ Δ. Σιούφα για την καταστροφική εμμονή του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο κ. Σημίτης υπεραμύνθηκε των "τομών Αρσένη" και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις μαθητών, φοιτητών και καθηγητών ως "βίαιη προσπάθεια παρεμπόδισης των αλλαγών" και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της, αγνοώντας το πολιτικό κόστος και τις συντεχνιακές αντιδράσεις, επιχειρεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

"Όταν έγραφα την ερώτηση", είπε ο Δ. Σιούφας, "στεναχωριόμουν για τα χάλια της παιδείας και τώρα στεναχωριέμαι για τα χάλια της κυβέρνησης, ακούγοντας την απάντησή σας". Του καταλόγισε ότι έχει κλειστά τα μάτια και τα αυτιά του και ότι τρέμει μήπως χάσει η κυβέρνηση τις καρέκλες της, ενώ θύμισε την "πανωλεθρία Αρσένη" στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης της επερώτησης για την παιδεία.