Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ξαναθυμήθηκε τους πραξικοπηματίες ) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ξαναθυμήθηκε τους πραξικοπηματίες

Την απονομή χάριτος στους "Απριλιανούς" λόγω… Χριστουγέννων ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρατζαφέρης

ΑΘΗΝΑ.-

Την απονομή χάριτος για όσους έχουν απομείνει έγκλειστοι στις φυλακές από την περίοδο της επταετίας, ζητά με ερώτησή του από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει συγκεκριμένα ότι "τριάντα ένα χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στον τόπο μας, οι πρωταίτιοι έχουν ήδη εκτίσει 25 χρόνια ποινής" και προσθέτει ότι "σήμερα ο κίνδυνος για την κοινωνία μας δεν προέρχεται από τα φαντάσματα του παρελθόντος…".

Παράλληλα, ο βουλευτής αναφέρει ότι "δεν είναι ηθικό, ένας λαός, να παρουσιάζεται ότι δεν μπορεί να συγχωρέσει τους ανθρώπους που πριν από τριάντα χρόνια κατέλυσαν το Σύνταγμα" και συνεχίζει: "Με διαταγή αυτών των ανθρώπων, υπήρξα κρατούμενος στο ΕΑΤ -ΕΣΑ και έχω ένα επιπλέον δικαίωμα να μιλώ και να μπορώ να δώσω συγγνώμη ως παθών ο ίδιος. Η Δημοκρατία είναι μεγάλη, όταν μπορεί να είναι μεγάθυμη, και αληθινή, όταν αντιμετωπίζει με αίσθημα δικαιοσύνης όλους τους πολίτες και δεν κάνει διαχωρισμούς…".

Η κίνηση του κ. Καρατζαφέρη να καταθέσει σχετική ερώτηση είναι συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια και ειδικά σε περιόδους εορτών. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είναι γίνει γνωστή η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στο αίτημα του βουλευτή του κόμματος. Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο παρελθόν, με δηλώσεις τους, οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν να ζητήσουν την απονομή χάριτος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.