Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( «ήταν δολοφόνος. επρεπε να δικαστεί» :: 5/1/2006 21:24:13) 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

«Ήταν δολοφόνος. Επρεπε να δικαστεί»

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς τηλεφώνησε στο γραφείο του Αριέλ Σαρόν, για να ζητήσει πληροφορίες για την υγεία του, ενώ ο πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι, σε μήνυμά του προς τον Εχούντ Ολμέρ, ο οποίος ασκεί καθήκοντα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, αναφέρει ότι παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία» την εξέλιξη της κατάσταση της υγείας του Αριέλ Σαρόν, στον οποίο ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

Ωστόσο, η Χαμάς εκτιμά πως η Μέση Ανατολή θα είναι «ένας καλύτερος τόπος» χωρίς τον Σαρόν. «Ο κόσμος θα γλιτώσει από έναν από τους ηγέτες του κακού».

«Ο Σαρόν δεν πίστεψε ούτε μία μέρα σε μια πολιτική λύση βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στις αρχές του διεθνούς δικαίου», ανακοίνωσε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ενώ το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανέφερε πως ο Σαρόν «έφερε καταστροφές και αίμα στους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς. Είναι ο άνθρωπος των πολέμων και των καταστροφών εναντίον της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Συρίας».

Στη Λωρίδα της Γάζας, νεαροί Παλαιστίνιοι μοίραζαν γλυκά σε ένδειξη χαράς, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Θάνατος στον Σαρόν, τον δολοφόνο παιδιών» και «Σαρόν στο διάβολο». Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος του «Νεαρού Κοινοβουλίου» και μέλος της Φάταχ Αμπντέλ Ραούφ Μπάρμπαχ.

Τέλος, ο Λιβανέζος δικηγόρος Σεμπλί Μαλάτ, ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες των 3.000 Παλαιστινίων προσφύγων των καταυλισμών Σάμπρα και Σατίλα, που σφαγιάσθηκαν το 1982 από φιλοϊσραηλινούς παραστρατιωτικούς με την ανοχή τού υπουργού Άμυνας τότε Αριέλ Σαρόν, εξέφρασε τη λύπη του ότι «ο Σαρόν θα φύγει χωρίς να δικαστεί για τις σφαγές που τον βαρύνουν».