Οδηγός 

ΑΕΙ και διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας 

Μεταπτυχιακές σπουδές στα ελληνικά πανεπιστήμια 

Προπτυχιακές Σπουδές

Τα σχετικά με τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο είναι τα ακόλουθα:

ΤμήμαΤίτλος μαθήματοςΔιδάσκων
Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και ΕκπαίδευσηςΠολυγραμματισμοί και Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στο Νηπιαγωγείο (επιλεγόμενο μάθημα Β' εξαμήνου)Σ. Χατζησαββίδης

Πολυγραμματισμοί και διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στο Νηπιαγωγείο

Στόχος του μαθήματος είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητών-τριών στον τομέα της γλωσσικής αγωγής των νηπίων.

Θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα: από την παιδαγωγική του γραμματισμού στην παιδαγωγική των πολυγραμματισμών, ανάδυση γραμματισμού, λόγος, είδη λόγου και πολυτροπικότητα, επικοινωνία και διδασκαλία της γλώσσας, η γλωσσική αγωγή στο Νηπιαγωγείο και η αναγκαιότητά της ψυχολογικές, κοινωνικές και γλωσσικές προϋποθέσεις των νηπίων, του Αναλυτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, η καλλιέργεια του προφορικού λόγου, η έννοια της δομής της γλώσσας και η διδασκαλία της, λογοτεχνία και γλωσσική αγωγή, προφορικός και γραπτός λόγος, η μετάβαση, η μετάβαση από τον προφορικό στον γραπτό λόγο και η δομική προσέγγιση.

Στο πλαίσιο του μαθήματος θα σχεδιαστούν, θα παρουσιαστούν, θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν διδακτικές δραστηριότητες γλωσσικής αγωγής.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Σεπ 2010, 11:22