Επίπεδο Β1

Β. Kατανόηση Γραπτού Λόγου

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και επιλέξτε για κάθε κενό την κατάλληλη λέξη.

Στο τέλος κάνετε κλικ στο κουμπί "ΕΛΕΓΧΟΣ". Για κάθε ερώτηση θα εμφανιστεί, για λίγο χρόνο, η λέξη «ΣΩΣΤΟ» ή «ΛΑΘΟΣ», ανάλογα με την απάντησή σας. Κάνετε κλικ σε κάθε απάντηση για να δείτε ξανά την ανατροφοδότηση.

Μαθήματα Νέας Ελληνικής στο Ραδιόφωνο

Τα μαθήματα μεταδίδονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή, τρεις φορές την ημέρα και προορίζονται για όσους θέλουν να βελτιώσουν τα ελληνικά τους.

Κάθε μάθημα έχει να σας διδάξει πώς να επικοινωνείτε σωστά στα ελληνικά. Δεν θα ακούσετε γραμματική και κανόνες. Σε αυτά τα μαθήματα δεν υπάρχουν «πρέπει» και «δεν πρέπει», μαθαίνετε διαλόγους, φράσεις και λέξεις που και εσείς σύντομα θα χρησιμοποιείτε για να επικοινωνείτε. Τα μαθήματα παρουσιάζουν τις δραστηριότητες μιας παρέας παιδιών που ζουν στην Αθήνα. Οι φίλοι πηγαίνουν για καφέ ή για φαγητό, στον κινηματογράφο ή στο θέατρο, μένουν σπίτι και βλέπουν τηλεόραση ή μιλάνε στο τηλέφωνο και, γενικά, κάνουν κάνουν οι Έλληνες στην καθημερινή τους ζωή. Αλλά δεν θα γνωρίσετε μόνο την παρέα στα μαθήματά μας: θα ακούτε και τη φωνή του Ξενοφώντα, ενός αστείου χαρακτήρα, που ακολουθεί την παρέα σε ό,τι κάνει.

Το υλικό παρουσιάζεται περίπου με τον ίδιο τρόπο για κάθε μάθημα: Πρώτα, ακούτε ένα διάλογο. Έπειτα, σας να επαναλάβετε αυτό που ακούσατε. Άλλες φορές διαλέγετε τη σωστή απάντηση σε κάτι που διαβάσατε. Έτσι κάνετε περισσότερη εξάσκηση. Μην , ο Ξενοφών σας δίνει πάντα τη σωστή απάντηση. Τέλος, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για πολιτιστικά θέματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τη ζωή στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.hau.gr/?i=learning.el.radio-broadcasts (με αλλαγές)

Αγγίξτε την οθόνη για αναπαραγωγή