Δελτίο ειδήσεων (ώρα έναρξης της εκπομπής: 21:00)

Επίπεδο: Β1 Δεξιότητα: Κατανόηση Προφορικού Λόγου
Πηγή: ΝΕΤ: http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=12257&tsz=0&mst=00:47:09:03&autostart=1
Ηθοποιοί: Εκφωνήτρια ειδήσεων [ΕΕ], Ανταποκρίτρια [ΑΝ], Νέλλη Σεμιτέκολο (πιανίστρια) [ΝΣ], Γιάννης Πετράκης (βιολονίστας) [ΓΠ], Πρόεδρος της πινακοθήκης [ΠΠ]

Κείμενο

[ΕΕ]: Στο συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη είναι αφιερωμένα τα «Κονδυλάκεια» που γίνονται κάθε Αύγουστο στον Κερατόκαμπο του νομού Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, οι φιλόμουσοι απόλαυσαν μία από τις σημαντικότερες ελληνίδες σολίστ του πιάνου, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, σε μία συναυλία με τον Γιάννη Πετράκη στο βιολί.
[ηχητικό ντοκουμέντο από τη συναυλία]
[ΑΝ]: Συναυλία σε έργα κλασικού ρεπερτορίου έδωσαν η διακεκριμένη πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο και ο ανερχόμενος βιολονίστας Γιάννης Πετράκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κονδυλάκεια 2008», που πραγματοποιούνται στον Κερατόκαμπο Ηρακλείου. Οι φετινές εκδηλώσεις προαναγγέλλουν την ίδρυση της πινακοθήκης του Δήμου Βιάνου, που θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
[ΝΣ]: Δεν ήταν απλώς μία συναυλία, αλλά ήτανε… πέρασα και πολύ ωραία, σ’ ένα ωραίο περιβάλλον, για ένα καλό σκοπό…
[ΓΠ]: το κτίσιμο αυτής της πινακοθήκης. Και πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός και αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που συμβάλλω κι εγώ σ’ αυτό το έργο.
[ηχητικό ντοκουμέντο από τη συναυλία]
[ΑΝ]: Τα «Κονδυλάκεια» διοργανώνονται κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου προς τιμήν του πατέρα του χρονογραφήματος Ιωάννη Κονδυλάκη, που καταγόταν από τη Βιάνο.
[ΠΠ]: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές… είναι τα προεόρτια για τα εγκαίνια της πινακοθήκης που θα γίνουν… το Σεπτέμβριο, στις 14 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κύριο Κάρολο Παπούλια.
[ηχητικό ντοκουμέντο με παραδοσιακή κρητική μουσική]
[ΑΝ]: Η εκδήλωση έκλεισε με κρητικές «κοντυλιές», δηλαδή πεννιές, που αντάλλαξαν με βιολί και μαντολίνο ο Γιάννης Πετράκης και ο Δημήτρης Παπαματθαιάκης.